Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Δημοσιεύθηκε η διαδικασία χορήγησης βεβαίωσης άσκησης Επαγγέλματος στην ειδικότητα «Διασώστης− Πλήρωμα Ασθενοφόρου»

ΦΕΚ Β/1486/16-7-2015

Καθορισμός των απαιτούμενων δικαιολογητικών καθώς και κάθε άλλης λεπτομέρειας σχετικά με τη διαδικασία χορήγησης βεβαίωσης άσκησης Επαγγέλματος στην ειδικότητα «Διασώστης− Πλήρωμα Ασθενοφόρου»










 




 Πηγή:http://www.ekabnews.gr/2015/07/blog-post_0.html

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Έρχεται υπερ-ΕΚΑΒ με εντολή Κουρουμπλή. ΕΚΕΠΥ τέλος!

Την πρώτη απόφαση κατάργησης υπηρεσίας υπογράφει ο νέος υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής με στόχο την εξοικονόμηση πόρων στον τομέα της Υγείας.

Ανατροπή στην έως τώρα λειτουργία και συντονισμό των υπηρεσιών υγείας και ειδικά στη διαχείριση των έκτακτων περιστατικών, φέρνει απόφαση του νέου υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του HealthReport.gr, με απόφαση που υπογράφει ο υπουργός Υγείας Π.Κουρουμπλής θα πραγματοποιηθεί εντός των επόμενων ημερών ενσωμάτωση του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) στο ΕΚΑΒ.
Πρόκειται για την υπηρεσία που δημιουργήθηκε πριν από περίπου 10 χρόνια και στόχο είχε να συντονίσει τις υπηρεσίες υγείας αλλά και τα έκτακτα περιστατικά σε όλη τη χώρα όπως επίσης και να συμβάλει στην ανεύρεση κενών κλινών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.
Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr, το ΕΚΕΠΥ θα πάψει να λειτουργεί αυτόνομα καθώς θεωρείται από τη νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας αναπόσπαστο κομμάτι του ΕΚΑΒ. Άλλωστε οι πέντε γιατροί που εργάζονται, ανήκουν μισθολογικά στο ΕΚΑΒ και έχουν μεταφερθεί με απόσπαση.
Αφορμή πάντως για την απόφαση αυτή αποτέλεσε το γεγονός ότι η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας θεωρεί πολυέξοδη τη λειτουργία του ΕΚΕΠΥ.
Τα γραφεία του στεγάζονται άλλωστε σε κτίριο στη Λεωφόρο Κηφισίας (πρώην γραφεία του ΕΟΠΥΥ) για τα οποία καταβάλλεται ετήσιο μίσθωμα ύψους 3,5 εκατ. ευρώ. Την ώρα μάλιστα που στο Κέντρο δεν απασχολούνται πάνω από 15 άτομα. Πρόκειται για το κτίριο που είχε φτιαχτεί για Κέντρο Τύπου στους Ολυμπιακούς αγώνες και είναι έκτασης χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων ενώ το ΕΚΕΠΥ καλύπτει με τη βία μισό όροφο του ισογείου.
Η απόφαση του Παναγιώτη Κουρουμπλή προβλέπει μάλιστα ότι έως το τέλος της εβδομάδας τεχνικό κλιμάκιο θα πρέπει να παραδώσει μελέτη για τον τρόπο που θα ενσωματωθεί το ΕΚΕΠΥ στο ΕΚΑΒ.
Με την αλλαγή αυτή το ΕΚΑΒ θα μετατραπεί σε έναν ενισχυμένο οργανισμό που θα πρέπει να καλύπτει και να συντονίζει τις υπηρεσίες που παρέχονται από το ΕΣΥ σε ολόκληρη την επικράτεια.
Πάντως εδώ και χρόνια πολλές ηγεσίες του υπουργείου Υγείας σκόπευαν να καταργήσουν την αυτόνομη λειτουργία του ΕΚΕΠΥ καθώς θεωρούσαν πως πρόκειται για μια πολυέξοδη υπηρεσία οι αρμοδιότητες της οποίας θα μπορούσαν να εκτελεστούν με ευκολία από το ΕΚΑΒ.
Εξάλλου η ανεύρεση κλινών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας τα τελευταία χρόνια είχαν περάσει στις αρμοδιότητες του ΕΚΑΒ.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές του HealthReport.gr η μεταφορά των γραφείων και των υπηρεσιών του ΕΚΕΠΥ θα πρέπει να γίνει σε χρόνο εξπρές ώστε και να ενισχυθεί το ΕΚΑΒ αλλά και να εξοικονομηθούν χρήματα.
Στο μεταξύ ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Παναγιώτης Κουρουμπλής περνά όλους τους οργανισμούς από κόσκινο καθώς όπως ανακοίνωσε μετά από συνάντηση που είχε με τον Γενικό Επιθεωρητή του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ), Σταύρο Ευαγγελάτο του ζήτησε να γίνει εσπευσμένα διαχειριστικός έλεγχος για την τελευταία τριετία μεταξύ άλλων στο ΕΚΕΠΥ.